Het eiland Sulawesi, opmerkelijk gevormd als een orchidee, gelegen tussen het grote Kalimantan en de Molukse archipel, trekt steeds meer toeristen. Gelukkig heeft het nog lang niet het imago van een massatoerisme bestemming gekregen en wellicht zal het dit ook gelukkig nooit krijgen. De charmante natuurlijke schoonheid van het eiland zijn een welkome verademing, zowel boven als onder water.

Noord Sulawesi is een prachtig gebied in het noord-oostelijke deel van het eiland dat bestaat uit vier regio's: Bolaang Mongondow, Gorontalo, Minahasa en de kleine eilanden van Sangihe en Talaud. U zult hier zeer zeker geboeid raken van de levensgewoonten van de lokale bevolking, die hun unieke tradities trouw blijven, de geweldige panorama's, de flora en fauna, boven- en onder water.

Een slechts 45 minuten durende bootreis vanuit de provinciale hoofdstad van Noord-Sulawesi, Manado, brengt u naar het Bunaken National Marine Park. Het aquatisch ecosysteem rondom Bunaken wordt sinds 1991 als nationaal reservaat beschermd. Duiker of geen duiker, de schoonheid van dit gebied zal niemand ontgaan. De vele duikstekken met kleurrijke wanden en ook groter marine leven zoals zeeschildpadden en rifhaaien en goed zicht zijn enkele van de vele attracties die Bunaken het juweel van Noord Sulawesi maken.

Go to top